Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voedselbank teleurgesteld: telers leveren amper AGF meer

Van alle voornemens om vanwege de sancties van Rusland overtollig groente en fruit aan voedselbanken te schenken, komt weinig terecht. Voedselbanken krijgen bijna geen groente en fruit meer van telers, zo meldt BNR. De boeren kampen door de Russische boycot met een overschot, maar zelfs nu de Europese opkoopregeling voorlopig is opgeschort, geven de telers weinig weg.

,,We zijn erg teleurgesteld", zegt Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland tegen de radiozender. ,,We hadden hoge verwachtingen en op dit moment komt er niks." De Europese Unie gaf de groente- en fruitsector noodsteun vanwege de Russische sancties, maar stopte daar op 10 september mee vanwege dubieuze claims.

De week waarin de regeling werd opengesteld hebben de voedselbanken appels, peren, paprika's en tomaten gehad, zegt De Ruig. ,,Maar sinds die interventieregeling opgeschort werd op 10 september, is het stilgevallen."

De tuinders blijken in andere woorden alleen bereid om groente en fruit naar de voedselbank te brengen als ze er goed voor betaald worden.

Publicatiedatum: