Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finalisten strijden voor de laatste punten bij Rational

Afgelopen maandagavond vond de finale plaats van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland 2014-2015 bij Rational B.V. in Almelo.

Er moesten nog drie vakopdrachten gemaakt worden, waarvan de eerste opdracht door sterrenchef en groentefreak Niven Kunz was bedacht: het maken van een vocktail! Deze wordt gemaakt van groente en fruit door middel van een slow juicer. Iedereen deed heel erg zijn best om na de door Niven gegeven inspiratiesessie een eigen creatie te maken.

Winnaar van deze vakopdracht is van de ambulante handel Groentebroer B.V. uit Sint Philipsland geworden en van de gevestigde handel Groente en Fruit specialist Gijs van de Hoef uit Veenendaal.

De tweede vakopdracht was een 'signature dish' oftewel specialiteit. Waar wil je als AGF-ondernemer dat mensen je van kennen en aan kunnen herkennen. Wat is je onderscheidend vermogen. Iedereen heeft zich op deze opdracht heel erg goed kunnen voorbereiden. Voor deze opdracht brachten zij namelijk zelf hun producten mee en moesten zij een receptuur en calculatie overhandigen aan de vakjury. De vakjury bestaande uit Niven Kunz, Thijs Hoogveld (Koppert Cress) en Gerben Wijnia (SVO vakopleiding Food) hebben alles beoordeeld en geproefd. Zij waren erg te spreken over het niveau van alle finalisten.

Het laatste onderdeel van de vakopdrachten bestond uit een Kennisquiz met het thema 'Trots op Vers', wat dit jaar ook het thema is van de beurs AGF Detail.
Winnaars van deze opdracht en de tweede vakopdracht waren allebei Vos Groente en Fruit uit Wijk en Aalburg (ambulante handel) en Groente en Fruit specialist Gijs van de Hoef (gevestigde handel).

Klik hier om de foto's te bekijken van de finale.

Volgende week dinsdag 30 september 2014 zullen we op de beurs AGF Detail in Houten te weten komen wie De Beste Groenteman van Nederland 2014-2015 (ambulant en gevestigd) wordt.

U bent van harte uitgenodigd om naar de prijsuitreiking te komen op ADN Plaza (standnummer 334). Om 19.00 uur zal Niven Kunz een kookdemonstratie geven en vervolgens overgaan tot de bekendmaking van de winnaars. Mis het niet!

Als versspecialist heeft u gratis toegang tot de beurs. Klik hier om u te registreren voor een gratis bezoek.


Niven Kunz tijdens inspiratiesessie vocktail


Winnende vocktails van Groentebroer B.V. en Groente & Fruit specialist Gijs van de Hoef


Vos Groente en Fruit
Publicatiedatum: