Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zeven belangrijke feiten over broccoli

Broccoli is ongeveer 2000 jaar geleden door de Etrusken geteeld uit wilde boerenkool, waarbij geselecteerd werd op de meest robuuste en smaakvolle knoppen. De volgende zeven feiten zijn goed om te weten:
 
1 China produceert bijna de helft van alle broccoli wereldwijd. In de VS produceert elke staat broccoli, waarvan Californië en Arizona de belangrijkste producenten zijn.
 
2. Broccoli werd al in het jaar 1700 geïntroduceerd in de Verenigde Staten, maar er was niet veel nationaal belang bij het gewas. Totdat er Italiaanse immigranten kwamen. Bij hen was broccoli geliefd. De eerste gewassen van Messina (Italië) werden in 1923 geplant in de buurt van San Jose, Californië.
 
3 Volgens onderzoek kan broccoli helpen bij de bestrijding van schadelijke chemicaliën, die rondzweven bij roken, luchtvervuiling en benzinepompen. Chinese en Amerikaanse onderzoekers ontdekten dat bewoners van een sterk vervuild gebied meer gifstoffen uitscheiden wanneer zij een broccoli-spruitjes drank dronken, dan wanneer zij een ananas-limoen drankje dronken. 
 
4 In de VS is sinds 1980 de jaarlijkse consumptie van broccoli verdrievoudigd. Volgens de Agricultural Marketing Resource Center, hebben vooral saladbars hieraan bijgedragen. 
 
5 Bij de aankoop van broccoli moet je letten op een stevige stengel, felgekleurde bladeren en strak geclusterde roosjes. Gele bloemen betekenen dat de broccoli overrijp is. 
 
6 In broccoli zit het antioxidant sulforafaan, waarvan gedacht wordt dat dit werking heeft tegen kanker. De hoeveelheid die je inneemt tijdens het eten van broccoli is afhankelijk van hoe de broccoli bereid is. Volgens onderzoekers bevat gestoomde broccoli meer sulforafaan, dan gekookte of opgewarmde. 
 
7 Het bekendste en populairste broccoligerecht in Italië is ontstaan in Puglia: 'Orecchiette ai Broccoletti' is een eenvoudig gerecht van zelfgemaakte pasta en broccoli rabe, een van de verschillende rassen die voor gerechten worden gebruikt, zoals ook gai lan. 

Bron: postandcourier.com
Publicatiedatum: