Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom boerenkool plotseling cool is

Boerenkool is plotseling erg hip onder Hollywoodsterren zoals Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston, Heidi Klum en Kelly Rowland, meldt de Duitse krant 'Bild' op haar website. Zij eten de groente in smoothies en gekookt, maar ook in de vorm van koekjes en chips. Maar waarom werd deze eenvoudige burgerkost eigenlijk de nieuwe Fit Food trend van de rijken? Dat ligt aan de volgende gezonde eigenschappen van de groente:

1. vitaminebom: Boerenkool heeft het hoogste vitamine C-gehalte van alle koolsoorten, bevat grote hoeveelheden vitamine A, B-vitaminen en vitamine K. Dit alles is goed voor het afweersysteem, de zenuwen en de botten en bevordert tevens de celvernieuwing.

2. Bescherming tegen kanker, allergieën en ontstekingen: Boerenkool is de plant die de hoogste bescherming biedt tegen kanker. Talrijke antioxidanten beschermen de lichaamscellen tegen agressieve zuurstofmoleculen (vrije radicalen). De antioxidanten voorkomen bovendien ontstekingen en allergieën en bestrijden deze. Wie gedurende een langere periode boerenkool eet, kan een ontstoken maag blijvend kalmeren.

3. Meer calcium dan melk: Ook qua gehalte aan waardevolle mineralen doet boerenkool het goed. Met 230 milligram per 100 gram heeft boerenkool een bijna twee keer zo hoog calciumgehalte als volle melk. Calcium is belangrijk voor gezonde botten, tanden en spieren en een gezonde hartfunctie.

4. Kalium beschermt de bloedvaten: Boerenkool bevat ook grotere hoeveelheden van het waardevolle elektrolyt kalium. Onderzoeken hebben aangetoond dat een gebrek aan kalium de kans op een hoge bloeddruk, een beroerte en een hartinfarct vergroot. Een kaliumrijke voeding wordt daarentegen gezien als goede bescherming tegen hart- en vaatziektes.

5. Boerenkool bevat eiwit: Van alle koolsoorten heeft boerenkool het hoogste eiwitgehalte en is daarom voor vegetariërs een goede mogelijkheid om proteïnen binnen te krijgen. 100 gram boerenkool bevat 5,8 gram proteïne, terwijl volle melk slechts 5 gram per 100 milliliter bevat.

6. Vetverbranding: Boerenkool is niet in de laatste plaats zo geliefd bij de Hollywoodsterren omdat de groente de vetverbranding stimuleert en bijdraagt aan het zuiveren van het lichaam. Wie boerenkool eet, verzorgt zich met ballaststoffen die lang een verzadigd gevoel geven. Bovendien bevat de groente slechts 49 calorieën per 100 gram en vetverbrandende stoffen zoals vitamine C en magnesium.
Publicatiedatum: