Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Stijging populariteit korianderzaad

De korianderoogst eindigde in augustus en volgens gegevens van Assosementi is de hoeveelheid korianderzaad sterk gestegen. Het areaal groeide van 700 hectare in 2004 naar meer dan 10.000 hectare in het laatste seizoen. 

"Korianderzaad wordt voornamelijk geteeld in Marche, Apulië, Emilia-Romagna en Umbrië. Dankzij grote investeringen in de verwerking en logistiek is Italië uitgegroeid tot een leider op de wereldmarkt. Het gewas is vrij gemakkelijk te kweken en met GLB's nieuwe verplichtingen tot diversificatie zal de interesse in koriander nog verder groeien."

Koriander is nog niet zo populair in de Italiaanse keuken. Ondanks dat het tot dezelfde familie als wortelen, selderij en peterselie behoort, wordt 90% geëxporteerd naar Azië. De export kan nog verder toenemen, vooral naar Latijns-Amerika.

Publicatiedatum: