Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: champignon-consumptie daalt licht

Elke Duitser at in 2013 gemiddeld 1,8 kg champignons. De totale consumptie lag daarmee in Duitsland op 145.000 ton, deelt het Duitse 'Bundesministerium für Ernährung und Landwirtschaft (BMEL) mee.

Zo'n 63.000 ton hiervan werd uit het buitenland geïmporteerd, vrijwel uitsluitend uit de Europese Unie. De grootste hoeveelheden werden geïmporteerd uit Polen (circa 39.000 ton) en Nederland (circa 22.500 ton). De champignon-consumptie per hoofd van de bevolking ligt sinds enkele jaren op een stabiel niveau: in 2009 at men 2 kg per persoon en in 2011 nog 1,9 kg.

Om het hele jaar door aan de vraag naar champignons te kunnen voldoen, worden champignons gedurende het hele jaar door meer dan 30 bedrijven in Duitsland geteeld. Hierbij zijn alleen de bedrijven meegeteld die over een productieoppervlak van minstens 0,1 hectare beschikken. Deze bedrijven hebben in 2013 meer dan 59.000 ton champignons geoogst van circa 260 hectare. De champignonproductie maakt daarmee 99% van de totale productie van consumptiepaddenstoelen in Duitsland uit, aldus het BMEL.
Publicatiedatum: