Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marijke Heijens, 2Go4Career:

"Vraag naar tuinbouwpersoneel steeds internationaler"

Tholen - Bij 2Go4Career draait alles om mensen. Naast het plaatsen van werkzoekenden en het invullen van vacatures verzorgt het bedrijf ook tal van trainingen, assessments en functiegeschiktheidstesten. Met een achtergrond in de tuinbouw - haar man Gilbert Heijens is teeltadviseur - is het bedrijf veel in deze glasgroentensector actief. "Maar of je nou appelen en peren verkoopt, in de zorg zit of tomaten teelt, trainingen om jezelf te ontplooien zijn altijd nuttig!"


Marijke Heijens

"Je kunt nog zo'n mooie sollicitatiebrief hebben gekregen, het is niet zinvol om iemand op z'n blauwe ogen aan te nemen. Daarom is er behoorlijk veel vraag naar onze functiegeschiktheidstesten die we in tien talen beschikbaar hebben. De tuinbouw ontwikkelt zich ook steeds meer internationaal. Zo hebben we de laatste tijd meerdere Nederlandse mensen met een teeltachtergrond in Australië geplaatst, ook voor bijvoorbeeld periodes van één of twee jaar. Men schreeuwt daar om goed personeel en is ook bereid om erin te investeren", vertelt Marijke.

Wel noemt ze het een voordeel dat 2Go4Career in meerdere sectoren actief is. "Laten we eerlijk zijn, in de Nederlandse glasgroententeelt zijn er veel mensen met financiële problemen. Ik geloof zeker dat een investering in een training resultaat oplevert, maar ik snap ook dat je geen mensen moet belasten die elke euro een paar keer omdraaien. Sommige trainingen hebben best een kostenplaatje en als de baas die niet betaalt, dan houden de mogelijkheden begrijpelijkerwijs voor werknemers ook op. Ons voordeel is dat we alle trainingen zowel 'in company' als persoonlijk kunnen verzorgen voor de hele AGF-sector."

Zowel werkgevers met vacatures als werkzoekenden weten Marijke goed te vinden. "Op het moment is de vraag vanuit de werkgevers het grootst. We hebben in de loop der jaren een groot netwerk ontwikkeld en kunnen direct een begeleidingstraject ingaan als personen in bedrijven boventallig worden. Door onze activiteiten in het buitenland trekken we ook een hele andere business aan. Voor ons maakt het niet uit voor welke sectoren we werken. In feite hebben managers met dezelfde zaken te maken."

Voor meer informatie:
Marijke Heijens
2Go4Career
Tel: 0165-505111
marijke@2go4career.com
NL: www.2go4career.nl
www.2go4career.com