Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wereldwijde kruidenproductie neemt ruim toe in twintig jaar tijd

Volgens de FAO-gegevens is de wereldwijde productie van kruiden in twintig jaar tijd toegenomen met een kleine honderd miljoen ton kruiden. In 1993 werd globaal 115 miljoen ton kruiden geproduceerd. In 2012 bleef de teller steken op 210 miljoen ton kruiden.


Wereldwijde kruidenproductie - 1993-2012

Bron: FAOSTAT

Het grootste deel (94,2%) van de kruiden komt uit Aziƫ. India is met 101 miljoen ton de hofleverancier. Ook Bangladesh, China en Turkije hebben een aandeel in de kruidenproductie.

Top-5 kruidenproductie wereldwijd - 1993-2013 Gemiddelde

Bron: FAOSTAT

De Europese Unie is van 4.594 ton (1993) tot 5.720 kruiden (2012) gegroeid.


EU kruidenproductie - 1993-2012

Bron: FAOSTAT

Kruiden zijn verdeeld in twee categorieƫn. De ene groep kruiden komt uit de vochtige en tropische regio's. De andere groep kruiden wordt geproduceerd in mildere klimaten of rondom de Middellandse Zee.


Publicatiedatum: