Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan inspireert auberginetelers in demokas

Op donderdag 11 september organiseerde Rijk Zwaan het Aubergine Event voor Nederlandse en Belgische telers. In de demokas van Rijk Zwaan in Dinteloord werden veertig bezoekers geïnformeerd én geïnspireerd.

"De middag vond plaats bij Auberginekwekerij De Jong bv. De Jong teelt Adele RZ. Onze andere rassen hebben we er als proeven naast gezet", aldus Rudy van den Berg van Rijk Zwaan Nederland. "De telers konden zo op één middag zeven proeven bekijken en ervaringen met elkaar uitwisselen."



"We hebben gesproken over het eerste teeltjaar van Adele RZ en Rosheen RZ. Adele RZ is een kwalitatief goed ras, maar vraagt door de kleine vruchten om een speciale teeltstrategie. Rosheen RZ geeft juist een hoge productie en is energietechnisch aantrekkelijk voor telers, omdat de kleine bladeren voor een open gewas zorgen", aldus Rudy.

Speciale aandacht bestond voor 10-122 RZ, de mogelijke opvolger van Beyonce RZ. Dit nieuwe proefras is kwalitatief erg betrouwbaar. Rijk Zwaan gebruikt het komende seizoen om dit ras verder te testen.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
Burgemeester Crezéelaan 40, 2678 KX De Lier
Telefoon: +31 174532300
E-mail: rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl

Publicatiedatum: