Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Lokale groenten worden winstmakers in Nigeria
Inheemse groenten die voorheen niet voldoende werden gebruikt, zoals lokale selder, aubergine en amaranth krijgen in Nigeria de voorkeur als het gaat om bronnen van hoge kwalitatieve voeding. Zo nemen de telers een enorme sprong in de economie, mits hun inkomen bijna is verdubbeld door voedselveiligheid. Dit werd beslist tijdens de CIFSRF High Level Dialogue in Addis Ababa, mits voedselveiligheiddelegaties de mogelijkheden hebben onderzocht van voedselbronnen op Afrikaanse teeltbedrijven, die voordien niet werden aangesproken.
Het forum vernam dat de telers, waarvan de helft vrouwen zijn, nieuwe vaardigheden hebben verworven in goede agrarische praktijken, na-oogstbehandeling en marketing. En ze vernamen dat er 22 coöperaties zijn opgericht om toegang te krijgen tot krediet, training en overheidssteun. Een kern focus van de High Level Dialogue was om de mogelijkheden te bekijken voor de vrouwelijke Afrikaanse telers. Zij hebben niet alleen hun levensonderhoud verbeterd, maar het onderzoek toont ook aan dat hun verhoogde inkomens directe voordelen opleveren voor hun eigen huishoudens.
Het Nigeriaanse project is een uitstekend voorbeeld om de doelen van CIFSRF te ontdekken die voedsel en economische gezondheid aanspreken.