Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Zuid-Europa export Rusland

Spaanse tomatenexport naar Rusland groeide in 2013

De database die Freshfel samenstelde, geeft ook een dieper inkijkje in de groenten- en fruitexport van de EU naar Rusland. Per land is te achterhalen welke producten in welke volumes en voor hoeveel dollar naar Rusland geëxporteerd werden. Door de Europese landen te verdelen naar windstreek ontstaat een beter beeld van de landen die het meest getroffen worden door de Russische boycot. Vandaag Zuid-Europa, waar vooral Spanje, Italië en Griekenland grote exporteurs waren.


 
Van de Zuid-Europese landen exporteerden Spanje, Griekenland en Italië de grootste volumes naar Rusland. Spanje neemt de eerste drie plekken in met perziken en nectarines, tomaten en mandarijnen, goed voor respectievelijk 111.821 ton, 70.331 ton en 47.669 ton. Daarna volgt Griekenland met perziken en kiwi's, goed voor bijna 43.000 en 37.000 ton. Italiaanse druiven volgen met een volume van 27.944 ton.



Spaanse perziken en nectarines staan op de eerste plek met een waarde van 164,6 miljoen dollar. De Spaanse tomaten nemen de tweede plek in met 109.9 miljoen dollar. Daarna volgen Griekse nectarines en perziken met 63,4 miljoen dollar. Italië neemt de vijfde plek in met een exportwaarde van 50,6 miljoen dollar aan tafeldruiven.