Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Valérie Braems: "Groeipotentieel in Scandinavische landen"

Pacbelimex groeit in volumes en magazijnruimte

Tholen - Import- en exportbedrijf Pacbelimex is de afgelopen jaren flink gegroeid. In december 2013 is daarom besloten om een nieuw pand te betrekken in Roeselare bij de REO Veiling, niet ver van hun eerste locatie. Manager Valérie Braems vertelt dat ze zeer tevreden zijn met het nieuwe gebouw. "Het grote voordeel is dat we verdubbeld zijn in magazijnruimte. We hadden dit nodig, aangezien onze volumes jaarlijks zijn gestegen. Onze belangrijkste producten zijn aardbeien, tomaten, prei en wortelen. Van andere producten leverden we kleine aantallen. Courgettes bijvoorbeeld: dat was eerst een klein product voor ons, maar de laatste tijd enorm gegroeid."


Valérie Braems met courgettes van het merk Pacbel

Europa en Scandinavië
Pacbelimex werd in 1986 opgericht en sinds 2010 is Valérie actief als manager. "De focus lag eerst alleen op export naar Frankrijk, maar later zijn er meer landen bij gekomen zoals Spanje en Italië. Ook richten we ons op Oost-Europese en Scandinavische landen. "Het verschilt per jaar, maar af en toe zetten we ook wat producten af in Rusland. Nu zijn we blij dat dit niet zo'n belangrijke afnemer is."

Een deel van de producten wordt vermarkt onder het Flandria label. Daarnaast presenteren we onze eigen merken Delicious en Pacbel. "Delicious is het merk voor de aardbeien en frambozen en Pacbel voor de groenten. Ook zijn we groot in Tomabel, we exporteren veel tomaten onder dit label. We vinden het belangrijk om topmerken te voeren, zodat we ons kunnen onderscheiden met kwaliteit." Naast Belgische producten importeert Pacbelimex ook uit Polen. "We hebben daar contact met vaste telers, zodat we weten wat ze leveren. Uit Polen halen we met name appelen, peren en soms ook tomaten. Sommige van onze klanten hebben een voorkeur voor Pools product."


De nieuwe vestiging

Groeien in Scandinavië
Ze ziet de komende tijd positief tegemoet. "Natuurlijk willen we verder blijven groeien. Met name in de Scandinavische landen zien we nog groeipotentieel. We zijn op een toplocatie gevestigd: in het hart van het productiegebied van West-Vlaanderen, waar we dagelijks verse producten vandaan halen."

Voor meer informatie:
Valérie Braems
Pacbelimex
Diksmuidsesteenweg 329a
8800 Roeselare - België
Tel: +32 -51240005
Fax: +32- 51241890
export@pacbelimex.com
www.pacbelimex.com