Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Luffa's uit de kas: smakend als komkommer en functioneel als spons

Een hotel in Somerset teelt volgens Southwestbusiness luffa's in de kas nabij het hotel. De luffa's worden doorgaans verbouwd aan de zeekant, maar Ston Easton Park verbouwt zelf de producten, die als een soort komkommer eetbaar zijn in de eerste fase van zijn groei. Daarna worden ze voor sponsen gebruikt.



Het hotel heeft twintig luffaplanten. Tuinier Steve Hargreaves licht toe: "Luffa's zijn eenvoudig om te telen. Het lastigste deel is de beginfase. In die tijd moet het zaad ontkiemen en dat kan alleen bij voldoende warmte. Wanneer de luffa's een hol geluid maken, dan kan de pel eraf worden gehaald om de binnenkant van de luffa's te onthullen. Daarna moeten de luffa's worden gewassen en opnieuw worden gedroogd in een warm en droog klimaat." Op 23 oktober vindt de oogst plaats.

Tuinier Dale Totten geeft aan dat het hotel niet alleen met luffa's bezig is. "We hebben ook pompoenen. Dit fruit wordt niet gevoed met chemische groeiversterkers. We geven de pompoenen compostthee, water en zeewierextract."
Publicatiedatum: