Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schotse tomaten terug in Schotse supermarkt

Tomatenkweker Scotty Brand gaat de Schotse tomaten terug in de Schotse supermarkt brengen. Lange tijd ontbraken de Schotse tomaten, maar ze zullen binnenkort weer te koop zijn. Michael Jarvis, hoofd marketing van Scotty Brand, verwoordt: "Onze tomaten zijn verser dan andere tomaten, want ze zijn rijp geworden in de Schotse kassen. Daarbij worden de tomaten pas geplukt, wanneer ze rijp zijn. Ze komen net als vroeger uit de Clyde Valley Farm, waar de lekkerste tomaten voldaan komen."



De tomaten van Scotty Brand komen uit de Clyde Valley, waar in de jaren 1970 al tomaten werden gekweekt. Dat gebied levert vrijwel alle tomaten in de regio. Eind jaren 70 daalde de productie, mede door goedkope importtomaten. Ondernemers in Clyde Valley en Scotty Brand hebben nu de handen ineen geslagen om hun passie voor tomaten om te zetten in nieuwe tomatenproductie voor Schotland.

Bron: dailyrecord.co.uk
Publicatiedatum: