Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Perenexport naar China bijna van start

Fotoreportage receptie bij het Nederlands Consulaat-Generaal in Hongkong

Tholen – Vorige week heeft de Asia Fruit Logistica weer plaats gevonden in Hongkong. Op de eerste avond van de beurs vond de jaarlijkse receptie plaats op uitnodiging van Wilfred Mohr, Nederlandse Consul Generaal. Wilfred Mohr verwelkomde alle aanwezigen en laat weten verheugd te zijn dat hij elk jaar weer meer gasten mag ontvangen op deze avond. Hij spreekt kort over de sancties van Rusland en de gevolgen hiervan. En groot gevolg is dat bedrijven uitwijken naar de Aziatische markt. Hij geeft aan dat zij bereid zijn te helpen waar nodig.



Daarna kwam ook Nynke Runia, agrarisch adviseur, aan het woord. Ook zij laat weten dat het moeilijke tijden zijn op het moment, maar dat er hierdoor nieuwe mogelijkheden gezocht worden in Azië. Dit maakt de toegang tot China nog belangrijker. Het proces voor peren zit in de afrondende fase. Er is goede hoop dat eind deze maand de grens geopend zal worden. Andere producten zullen volgen, zoals bijvoorbeeld de paprika. Als laatste gaf Nynke aan dat Marinus Overheul niet meer werkzaam is bij de ambassade. Hij is vervangen door, een voor sommige oude bekende, Martin Olde Monnikhof. De gasten konden tijdens deze avond genieten van een heerlijke maaltijd en tegelijkertijd een eerste geslaagde beursdag bespreken.

Klik hier voor de fotoreportage