Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seminar Kwaliteit & Voedselveiligheid in de AGF

Op dinsdag 23 september organiseert N&S alweer voor de 10e keer het seminar Kwaliteit & Voedselveiligheid in de AGF-branche. De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van o.a. kwaliteit en voedselveiligheid komen tijdens deze middag aan bod. Tijdens elke workshopronde kunt u kiezen voor de workshop die u het
meest aanspreekt.

Programma
13.00 uur: Ontvangst
13.30 uur: Opening plenair
• Actualiteiten op het gebied van kwaliteitssystemen
Dhr. M.F.A.G. van Duijnhoven (N&S Quality Consultants B.V.)
• ISO 14001 in de praktijk
Dhr. W. Manshande (Smeding Groenten en Fruit)
14.30 uur: Workshopronde 1
15.30 uur: Pauze
15.45 uur: Workshopronde 2
17.00 uur: Borrel
Kosten: € 195,- p.p. (excl. BTW)
Voor leden van het Netwerk Kwaliteitsmanagers AGF (NKA) is deelname gratis
Locatie: N&S Academy, Hogeweg 129, Zaltbommel

WORKSHOPRONDE 1

A. Risico- en crisismanagement in de voedingstuinbouw

In de workshop krijgt u inzicht in de crisisaanpak zoals deze is opgezet in de voedingstuinbouw. Wat is er geleerd uit eigen ervaring en wat kunnen we van andere voedingssectoren leren? Wat doet u als bedrijf zelf aan risicomanagement? Hoe kunnen we als GroentenFruit Huis en individuele bedrijven gezamenlijk de voedselveiligheidscultuur verder blijven ontwikkelen?
Dhr. G. Pinxterhuis (kernteam crisismanagement voedingstuinbouw, GroentenFruit Huis)

B. Kwaliteitsmanager van de toekomst

De wereld van kwaliteitsmanagement is allesbehalve statisch. Dit vraagt veel flexibiliteit en veranderende competenties en vaardigheden van de kwaliteitsmanager. Tijdens deze workshop krijgt u een visie op het nieuwe functieprofiel en alle eisen die hieraan gesteld worden.
Mevr. I. van de Heijning (consultant & recruiter, N&S Quality Consultants B.V.)

WORKSHOPRONDE 2

C. Virussen en voedsel

Voedsel gerelateerde virussen, een opkomend probleem waar de laatste jaren steeds meer aandacht voor is. Niet in de laatste plaats omdat steeds duidelijker wordt dat virussen een belangrijke oorzaak van voedselinfecties zijn.
Wat is een virus, hoe gedraagt die zich, hoe voorkom je besmetting en wat kan je doen als dat toch gebeurt? Wat speelt er momenteel en wat zijn de verwachte ontwikkelingen op middellange termijn? Samenvattend een snelle update over de virus problematiek.
Mevr. K. Nagel (Coördinerend Specialistisch Inspecteur microbiologie, NVWA)

D. Ontwikkeling van vrijwillige duurzaamheid standaarden

In de afgelopen 2 jaar is de ontwikkeling van duurzaamheidinitiatieven in de AGF sector in een stroomversnelling gekomen. Supermarkten en groothandel hebben zich recentelijk gecommitteerd aan duurzame inkoop doelstellingen van 30 tot 100% voor de periode 2014-2020. In deze workshop wordt, gebaseerd op het IDH Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV), ingegaan op de belangrijkste trends en mechanismen die de opschaling van duurzaam inkopen drijven. Andere onderwerpen die besproken worden zijn de ontwikkeling van een sector convenant, de formulering van een basket van standaarden en bijbehorende equivalentie mechanismen via het Global Social Compliance Programma en GlobalGap.
Dhr. D. Boselie (senior manager Learning & Innovation, IDH)
 
Klik hier om je aan te melden
Publicatiedatum: