Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spinazie wordt steeds populairder in Polen

Spinazie is uitgegroeid tot de best verkopende bevroren groente in Polen. De import groeit in ijl tempo en de verwerkers experimenteren zelfs al met de introductie van spinazie-gebaseerde producten.

Terwijl er nog geen nationale data bestaan over spinazie, heeft de toenemende populariteit van de groente in Polen geleid tot een stijging in de import. In 2011 importeerden de Polen 6,7000 ton bevroren spinazie en in 2013 vermeerderde dat aantal zelfs tot 10,4000 ton, voornamelijk uit België, Nederland en Frankrijk. Verse spinazie wordt voornamelijk vanuit Spanje naar Polen geëxporteerd (1,1000 ton vorig jaar, in vergelijking met de 0,4000 ton in 2011).

Poolse exporten zijn ook aan het stijgen, hoewel dat nog steeds op een laag niveau gebeurt. Vorig jaar vervoerde het land 91 ton verse spinazie en 3000 ton bevroren spinazie, voornamelijk naar Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland.

Thomas Meller, CEO van Nordisu, bevestigt dat tot nu toe, enkel gehakte spinazie vooral beschikbaar was in Poolse winkels. Nu zijn ook andere vormen van spinazie, bladspinazie of met een saus erbij, steeds meer beschikbaar in de winkelrekken. Jaarlijks kopen de Polen bijna 7,5000 ton aan spinazie in de winkels, zonder daarbij de gemengde groenten te rekenen en spinazie in kant-en-klaar maaltijden en de spinazie die wordt verkocht op de markten met vers voedsel.

Beata Łosiak, woordvoerder van Hortex, zegt dat haar bedrijf een verdubbelde stijging heeft ondervonden in de verkoop van bladspinazie en royale soep waar spinazie het hoofdingrediënt vormt.

Source: portalspozywczy.pl
Publicatiedatum: