Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Groenwegen, Purple Pride

"Piek aubergine-export Rusland in voorjaar"

Gestart in het Westland, maar uitgewaaid naar vijf verschillende locaties in Zuidwest-Nederland staan de kassen van Purple Pride, telers van aubergines. De aubergine — van nature een subtropisch gewas — wordt sinds eind jaren zeventig veel verbouwd op Hollandse bodem. Maar eigenlijk weet het gemiddelde Nederlandse gezin niet goed hoe deze vrucht kan worden gebruikt in de keuken. Op de site De Buik van Rotterdam vertelt Johan Groenewegen meer over zijn product.



Purple Pride heeft nog weinig last van de Russische boycot, vertelt Johan Groenewegen. 'De piek in export naar Rusland ligt in het voorjaar. Als de importstop aanhoudt, gaan we er tegen die tijd wel last van krijgen, want in die periode gaat twintig procent van de productie die kant op.' Via DOOR Partners, waar Purple Pride haar verkoopactiviteiten heeft ondergebracht, is het bedrijf aangesloten bij het initiatief '#SamenSterk', een actie waarvoor meerdere tuinbouwbedrijven de krachten hebben gebundeld. 'Hiermee steunen we collegabedrijven en op de langere termijn moeten wij ook onze eigen strategie aanpassen aan nieuwe afzetgroepen. Vooralsnog concentreren we ons op ons eigen spel: het nog verder verlagen van het energieverbruik en vooral het directe contact met de consument. Met onze 'Werelds koken'-lijn, laten we zien hoe mensen in andere delen van de wereld de aubergine gebruiken en combineren.'

De verkoopactiviteiten van Purple Pride zijn ondergebracht bij DOOR Partners.

Lees het hele artikel op www.debuikvan.nl



Publicatiedatum: