Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Genetische doorbraak kan voor verandering zorgen in groentesmaak

Onderzoekers zijn hoopvol dat een genetische doorbraak kan zorgen voor een verandering van de smaak van groenten. Onderzoekers van Genomics, die verbonden zijn aan de universiteit van Arizona, hebben namelijk de genetische code van de koolzaadplant gekraakt en zij zien veel mogelijkheden.

De zaden van de koolzaadplant worden verwerkt tot koolzaadolie. De kwekers kunnen met de genetische code kiezen voor gewenste eigenschappen, zoals een rijk oliegehalte en een snelle zaadproductie. Ook kan de kwaliteit van canolaolie worden verbeterd, waardoor voedzame en aangepaste planten kunnen groeien in droge gebieden. 


Bron: www.dailymail.co.uk
Publicatiedatum: