Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tsjechen moeten meer bij Tsjechische bedrijven kopen

De Tsjechische minister Milos Zeman bekritiseerde het hoge aantal buitenlandse bedrijven op de Tsjechische markt. Hij vindt hun profijt te hoog en daarbij "doen ze geen moeite voor de promotie van de binnenlandse producenten." De Tsjechische burger, aldus de president "zou voorbeeld moeten nemen aan landen waar de binnenlandse winkelketens en goederen het voortouw nemen. De Tsjechische inwoners zouden dus ook meer Tsjechische voedsel producten moeten kopen," zei Zeman tijdens de opening van Agiosalon Bread Basket in Czech Budejovice. 

"Het is onrechtvaardig om te kritiseren, dus ik stel voor dat de Kamer van Landbouw en Voedselvoorziening, samen met het Ministerie van Landbouw coöpereren, zodat hun relatie wordt uitgebouwd tot de enige nationale winkelketen, genaamd COOP," zei de staatsminister. 

De president van de Kamer van Landbouw, Miroslav Toman, verleidde de consumenten ook tot het verkiezen van Tsjechische voedselimport. "Laat me het Departement van Landbouw en de regering van de Tsjechische Republiek oproepen tot het versterken van de controles op geïmporteerd voedsel op vlak van kwaliteit en prijs om verspilling te voorkomen. Ik argumenteer ook dat de Minister en de regering zouden vechten voor compensaties voor de Tsjechische telers en producenten", zei Toman, terwijl hij refereerde naar de sancties die Rusland oplegde aan Europese telers en producenten. 
Publicatiedatum: