Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vier redenen om vaker paddenstoelen te eten

Paddenstoelen verrijken de maaltijd en voorzien het menselijk lichaam van veel voedingsstoffen. Wetenschappers uit Boston hebben onlangs onderzocht wat paddenstoelen nou precies zo gezond maakt, meldt de Duitse website Lifeline.de. Zij kwamen op vier hoofdpunten waarom men vaker champignons, shiitake of oesterzwammen zou moeten eten:

Gewicht verliezen en behouden: Deelnemers aan het onderzoek kregen een jaar lang witte champignons in plaats van rood vlees te eten. Vervolgens hadden zij het er makkelijker mee om kilo's te verliezen en hadden zij minder last van het jojo-effect.

Betere verzorging met voedingsstoffen: Aangezien paddenstoelen veel voedings-stoffen bevatten, verbeteren ze automatisch de verzorging met vitale stoffen voor de meest uiteenlopende lichaamsfuncties.

Sterkere botten: Paddenstoelen als voedingsaanvulling tegen osteoporose? Dat is zeker een goed idee: uit onderzoek bleek namelijk dat gedroogd paddenstoelenextract net zo effectief werkt als vitamine D in pillenvorm.

Versterking van het immuunsysteem:
Twee tot drie porties gedroogde shiitake per week versterken het immuunsysteem. Bij proefmuizen bleken gedroogde champignons bovendien als afweerschild tegen salmonella te werken.
Publicatiedatum: