Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Halfjaarresultaten gepresenteerd

Total Produce verwerft 45% belang in Californisch avocadobedrijf Eco Farms

Total Produce heeft een belang van 45% verworven in het Californische avocadobedrijf Eco Farms, met opties om er in de toekomst een meerderheidsbelang van te maken. Na de participatie in de Oppenheimer Group worden daarmee de Noord-Amerikaanse activiteiten verder uitgebreid. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van juni werd een expansie in Noord-Amerika al aangekondigd.

De AGF-gigant maakte de acquisitie bekend tijdens de presentatie van de resultaten over het eerste half jaar, waarin de omzet daalde met 1,7% naar 1.59 miljard euro. De daling kan worden verklaard door de aangepaste EBITDA in de eurozone. De winst van de Noord-Europese en internationale handelsactiviteiten steeg namelijk licht en in het Verenigd Koninkrijk met 30,6% zelfs hard.

CEO David McCann gaf aan dat de Rusland-boycot naar verwachting niet al te veel invloed heeft op de onderneming. "Total Produce heeft geen activiteiten in Rusland en de omzet van de groep in Rusland maken nog geen 2% uit van de totale omzet. Wel kan de boycot impact hebben op de prijzen als gevolg van een overaanbod in Europa."

In Nederland vallen onder meer Anaco Greeve, ASF, Frankort & Koning, Haluco, Nedalpac, Total Exotics Europe, Total Produce bv en Unitrade onder de Total Produce Group.

Klik hier voor de halfjaarcijfers
Publicatiedatum: