Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lagere Californische champignonproductie

Aan de lange lijst van Californische producten, die in aantallen zijn gedaald sinds de historische droogte, kunnen nu ook de Agaricus champignons worden toegevoegd. Het aantal Agaricus champignons die in California werden verkocht is met 14 procent gedaald in het meest recente seizoen, zei de overheid in een recent bericht. Producenten hebben een vermindering gezien van 102 miljoen pond van de zogenaamde "button" champignons in het seizoen van 2013-2014, van 118,098 pond een jaar geleden en 121,354 pond in 2011-201 deelt het National Agricultural Statistics Service bedrijf mee.

De verkoopwaarde van Californische champignons is gedaald van $208.1 miljoen dollar, twee seizoenen geleden tot $189.6 miljoen dollar in dit seizoen, aldus de NASS. Nochtans steeg de gemiddelde prijs van $1.87 per pond met 7 procent sinds vorig jaar, noteerde het agentschap.

California nam afgelopen seizoen de wereldwijde productie van 12 procent van de Agaricus champignons voor haar rekening, mits het totale aantal van 882-miljoen-pond kropsla in de Verenigde Staten lichtjes gestegen was sinds het jaar daarvoor. De waarde van de wereldwijde verkoop bedroeg dit seizoen $1.05 biljoen, een lichte stijging sinds vorig jaar dus.

Agaricus bisporus is de meest frequent geoogste champignonsoort in de Verenigde Staten, die voor maar liefst 90 procent van de champignonproductie uitmaakt volgens onderzoekers van de Universiteit van Wisconsin-La Crosse

Bron: capitalpress.com
Publicatiedatum: