Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sperziebonenoogst in Niedersachsen van start gegaan

In de Duitse deelstaat Niedersachsen is de oogst van sperziebonen van start gegaan. De telers hopen opnieuw op een flinke oogsthoeveelheid, meldt de Duitse website Proplanta.de.

Circa 20 procent van de Duitse sperziebonen komt uit Niedersachsen, aldus een woordvoerder van het Landbouwschap van de deelstaat. Men teelt hier sperziebonen op circa 800 hectare en een groot deel van de oogst wordt direct aan de versmarkten geleverd. De betekenis van de biologische teelt is daarentegen zeer beperkt. Slechts een handvol bedrijven zouden de groente op biologische wijze telen.

Sperziebonen zijn niet resistent tegen vorst en worden daarom in de periode van eind april tot midden mei gezaaid. Voor de oogstperiode in augustus en september worden speciale oogstmachines ingezet. In het afgelopen jaar oogstte men circa 10.000 ton sperziebonen.
Publicatiedatum: