Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: duidelijk kleiner bloemkoolaanbod

Nadat tot nu toe vooral in de zuidelijke en westelijke Duitse teeltgebieden de bloemkooloogst vanwege de weersomstandigheden drastisch was afgenomen, is nu ook het aanbod uit Noord-Duitsland duidelijk afgenomen, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website.

Het gat dat hierdoor in het Duitse aanbod is ontstaan, kan volgens de AMI ook nauwelijks gesloten worden door aanvullende waren uit Polen of andere Europese landen. Want in de levensmiddelenhandel waren er ook in week 35 nog enkele aanbiedingsacties met lage prijzen van deels minder dan 1 euro per stuk, waarvoor er bloemkool geleverd moest worden. Momenteel zijn de prijzen sinds week 34 verder de hoogte in geschoten.

Een snelle ontspanning van de krappe aanbodsituatie is voorlopig niet in zicht. Vanwege de tijdelijke gaten bij de uitplanting en de langzame groei wordt er pas weer vanaf week 37, eventueel zelfs pas vanaf week 38, gerekend op een duidelijke stijging van de oogsthoeveelheden.
Publicatiedatum: