Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Update van Geert Leffers: 5 van 60 hectare beglaasd in Daxing, China

Tholen - Wereldwijd worden kassen gebouwd en hoewel diverse projecten enorm uitdagend zijn, is er maar een zo verbazingwekkend als dat van Geert Leffers. Hij bouwt in Daxing, China een kas van 5 hectare en heeft plannen om uit te breiden naar 60 hectare. En waar de meeste kassenbouwers ervaren supervisors en personeelsleden meenemen om zo'n project tot een goed einde te brengen, kiest Leffers alleen voor lokale personeelsleden. Taalbarrières en financiële tegenslagen weerhouden hem niet van het volbrengen van dit project.




In juni vertelde Leffers over zijn activiteiten in China. Hij helpt een groep Chinese investeerders met de bouw van 60 hectare Venlo-kas in de regio Daxing. Drie maanden later laat Leffers weten dat de eerste 5 hectares beglaasd zijn. "Met veertig mensen duurde dat drie maanden. We hebben karretjes gemaakt die we met de hand voort duwen, daar stonden ze dan op te beglazen."



De vijf hectare moeten er uiteindelijk zestig worden. Het project kost Leffers veel inspanning. "En tijd. Soms is het best demotiverend", erkent Leffers lachend. "Met dit eerste deel zijn we nog niet klaar en inmiddels liggen we al een jaar achter op schema."


Niet alleen het beglazen van de kas is klaar, ook de bouw van de waterruimte is af en ook de substraatruimte is compleet. En Leffers bedrijfswoning, vlakbij het complex, is ook klaar. Met een paar weken verhuist hij er naartoe.



Naast de bouw van de kas en de bijbehorende gebouwen, is Leffers ook de watertank aan het bouwen. De 2500 m3 tank heeft een diameter van 16,5 meter en is 12 meter hoog.



Na diverse financiële tegenvallers, hoopt Leffers de kas begin 2015 af te maken. "Buiten het financiële aspect, loopt het allemaal goed. We willen in maart de eerste planten in de kas zetten. Ondertussen zijn er twee containers onderweg met verwarmingsinstallaties en ander materiaal. Ik hoop dat deze snel arriveren - dan kunnen we aan de slag."

Meer informatie of Geert een hart onder de riem steken? Dat kan via leffers@live.com