Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: evenwichtige prijsvorming bij bloemkool

In Duitsland is er dit seizoen bij bloemkool tot nu toe sprake van een zeer gelijkmatige prijsvorming, wat bij bloemkool normaal gesproken eerder ongebruikelijk is, zo deelde het 'Deutsche Bauernverband' (DBV) onlangs mee.

Schommelingen in de aanbodhoeveelheid hadden minder invloed op de prijs dan gebruikelijk. Het prijsniveau ligt nu ongeveer op de lijn van het langjarig gemiddelde. Broccoli was in juli schaars en duur, maar inmiddels heeft de situatie zich hier weer genormaliseerd. De Duitse telers maken zich dit jaar echter wel weer zorgen om de lage prijzen van radijs. Bij wortelen werd het teeltgebied niet uitgebreid, de oogst-hoeveelheid zal met zo'n 580.000 ton op het niveau van de afgelopen twee jaar liggen.

Het oogstseizoen 2014 begon bij bijna alle culturen in het eerste halfjaar zo'n drie weken vroeger dan gemiddeld in de voorgaande jaren. Duitse groenten waren en zijn daarmee langer op de markt.
Publicatiedatum: