Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“als wijnboer moet ik andere boeren helpen”

Wijnhandelaar geeft trostomaten weg bij bestelling wijn

Tholen - Bij bestelling van een fles of doos wijn, een gratis tros tomaten. Met deze actie wil wijnboer Wietze Snaak van wijnhandel Jos Beeres tomatentelers een hart onder de riem steken. "Als wijnboer moet je andere boeren ook helpen."

"Ik hoorde van de problemen door Poetins boycot. Dit is een knipoog daarnaar. Ik snap dat we ze niet allemaal zelf kunnen eten, maar als we er wat om denken, komen we een heel eind. We horen dat de sector krankzinnig hard getroffen wordt doordat andere mensen oorlogje willen spelen. Ook van vrienden met boerderijen weet ik dat het niet zo dik geld verdienen is als soms lijkt. Daarom dacht ik: laten we ze een hart onder de riem steken. Gezamenlijk zijn we beter dan apart." Dat vertelt Wietze Snaak van wijnhandelaar Jos Beeres als gevraagd wordt naar de oorsprong van zijn actie, waarbij gratis een tros tomaten geleverd wordt bij aankoop van een fles wijn.



Aardbeien en asperges
Zelf komt Snaak ook uit de agrarische sector en heeft hij bovendien nog een blauwe maandag op de Christelijke Agrarische Hogeschool meegedraaid. "Drie weken. Die planten zijn niets voor mij, maar het gevoel met de sector is er nog wel." Bij zijn bedrijf is ook een aspergeteler werkzaam. Met zijn asperges hield Snaak eerder een soortgelijke actie. Ook aardbeien zijn al langsgekomen als extraatje bij een bestelling. De reacties zijn zeer positief. "We kunnen ze zo verpakken dat het tijdens het transport niet beschadigt. Klanten vinden het leuk, zijn verrast."

De gratis tros tomaten wordt geleverd bij een selectie wijn. "We hebben er zo'n 1250 en heb er daaruit een paar gezocht die goed met tomaten gaan. Maar we zijn niet heel streng – andere bestellers krijgen ook wel een trosje mee." Snaak weet namelijk ook dat consumenten wijn en tomaten soms een lastige combinatie vinden. "Daarom de wijn, tomaten en receptje erbij en klaar." Sinds de actie vorige week van start ging, zijn er al 300 trossen tomaten de deur uit gegaan. "Met zo'n zes tomaten per tros, dus reken maar uit. Het is natuurlijk een druppel op de gloeiende plaat, maar misschien zet het mensen aan het denken of aan het eten."

Bekijk de actie hier.