Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentenspecialist Bulters 50 jaar

Donderdag 28 augustus a.s. is het precies 50 jaar geleden dat Jos en Cili Bulters hun groente- en fruitwinkel aan de Maasstraat in Haarlem Noord openden. We schrijven 1964, in die tijd had je op iedere hoek van de straat nog een winkel. De bakker, de slager, de melkboer, de kruidenier én de groenteman…. Zo ook in de Haarlemse rivierenbuurt waar het jonge stel een winkel mét bovenwoning kon kopen.
Naast de ventwijk die Jos in Haarlem Noord had, zou Cili de winkel gaan runnen om zo samen een toekomst op te gaan bouwen.



Vanaf de eerste dag was de groentewinkel een succes, zelfs zo dat Jos zijn ventwijk al na enige weken stopte en zich ook op de winkel ging concentreren. Zo gingen de jaren voorbij. Er werden enige jaren later 2 zonen geboren. Het buurpand werd als pakhuis bij de winkel getrokken. Alle ander hoekwinkels aan de Maasstraat verdwenen, maar Bulters kwam, zag en overwon.

In die begin jaren bestond het assortiment naast aardappels, groenten en fruit ook uit een groot gedeelte conserven en verpakte levensmiddelen. In de loop van de jaren (toen ook de beide zoons Jos en Eric in het bedrijf kwamen werken) kwamen daar stamppotten, soepen, salades, fruitsalades en vruchtencompotes uit eigen keuken bij. Dit assortiment kant- en klaar artikelen is ondertussen zo groot geworden dat het winkeloppervlakte in 2000 na een grote verbouwing verdubbeld werd en ondertussen alle conserven het assortiment verlaten hebben. In 2006 werd de groentewinkel uitgeroepen tot "Beste Groenteman van Nederland"

Anno 2014 is de buurtwinkel van Jos en Cili Bulters uitgegroeid tot een speciaalzaak met een topkwaliteit groenten en fruit en de lekkerste kant en klaar producten uit eigen keuken. Het is een familiebedrijf waar de zonen Jos en Eric, samen met een team van vakkundige verkoopsters en nog steeds met hun ouders Jos en Cili staan voor kwaliteit en gezelligheid in een modern jasje.

Dit najaar dus feest….50 jaar is in deze tijd iets om bij stil te staan én te vieren! Dat doen wij samen met onze klanten in de vorm van leuke aanbiedingen, proeverijen, gezonde cadeaus en milieubewuste presentjes. Voor meer informatie kunt u terecht op www.agfbulters.nl of op de Facebook-pagina

Publicatiedatum: