Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Education Works erkend door Ministerie OCW als opleider voor arbeidsmigranten

Education Works BV in Boxtel is, na de aanvraag afgelopen april, zonder op- of aanmerkingen door het Ministerie van Onderwijs en Cultuur binnen de reguliere aanvraagtermijn van drie maanden erkend als MBO-instelling en mag daarom nu deelnemers opleiden naar erkende diploma's.

Het bedrijf richt zich specifiek op opleidingen en cursussen voor arbeidsmigranten. Het aanbod is breed en bestaat onder andere uit taaltrainingen, veiligheidstrainingen en vanaf nu dus ook uit MBO opleidingen, waar deelnemers een erkend diploma mee kunnen behalen. De MBO opleidingen van Education Works richten zich in eerste instantie op plantenteelt, logistiek, vershandel en transport, maar het aanbod van opleidingen zal snel uitgebreid worden.

Education Works heeft al vele jaren ervaring met het opleiden van arbeidsmigranten. De afgelopen jaren deed Education Works dit in samenwerking met ROC's en AOC's. Maar om kwaliteit te kunnen leveren en beter in te kunnen spelen op vragen uit de (uitzend)markt heeft Education Works er voor gekozen om zelf erkend opleider te worden.

"Het was hard werken", aldus Anneke Miedema, één van de twee directeuren. "We hebben alle documenten, procedures, opleidingsplannen et cetera zo nauwkeurig en gedetailleerd omschreven en uitgewerkt dat we ervan overtuigd waren dat onze aanvraag bij het Ministerie succesvol zou zijn. Het geeft daarom extra voldoening dat er geen enkele op- of aanmerking gemaakt is door het Ministerie. Dat voelt als een bevestiging dat we het goed doen. Dat is trouwens altijd ons uitgangspunt geweest en zal dat ook blijven."

Education Works richt zich specifiek op arbeidsmigranten omdat zij vaak geen startkwalificatie hebben, maar wel de ambitie hebben om in Nederland op de arbeidsmarkt door te groeien. Een Nederlands diploma is daarbij vaak onmisbaar.

"Vooral bij opleidingen in de uitzendsector is flexibiliteit en goed kunnen organiseren een must", aldus Gerlof Roubos, de andere directeur. "Het kan zijn dat we 's morgens om 10.00 uur de vraag krijgen of er die middag nog een les georganiseerd kan worden omdat dat in de planning beter uit komt. Daar zetten we dan onze schouders onder. Wij zijn ook na 17.00 uur en in weekenden en vakanties bereikbaar, dat is bij de reguliere onderwijsinstellingen ondenkbaar. Juist door deze flexibiliteit te bieden sluit de dienstverlening van Education Works heel goed aan op de vragen uit de (uitzend)markt."

MBO-opleidingen van Education Works zijn altijd een combinatie van onderwijs in praktijk en theorie. Opleidingsprogramma's bestaan uit theorielessen, gecombineerd met oefenen en leren in de praktijk. Door deze combinatie komen de MBO-opleidingen in aanmerking voor de subsidieregeling Praktijkleren.

Voor meer informatie:
Gerlof Roubos, 06-53864592,
Anneke Miedema, 06-20246292,
www.educationworks.nl
Publicatiedatum: