Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wadsworth Control Systems

Nieuwe Seed klimaatcomputer brengt geavanceerde kasbesturing op instapniveau

Tijdens de Cultivate trade show in Columbus afgelopen maand, introduceerde het Amerikaanse Wadsworth Control Systems een nieuwe klimaatcomputer: Seed. De computer, die begin 2015 op de markt komt, is een van de meest gebruiksvriendelijke klimaat computers op de markt. Het bedrijf ontwikkelde deze speciaal voor de snel groeiende tuinbouwsector in Noord-Amerika. Overal duiken ineens kassen op, met name op daken en in woonwijken. Met de Seed computer kunnen nu deze projecten ook gemakkelijk voorzien worden van professionele klimaat aansturing op instapniveau. Amanda Debevc en Patricia Dean van Wadsworth Controls lieten het nieuwste prototype zien op de Cultivate'14 in Ohio.


Amanda Debevc en Patricia Dean van Wadsworth Controls demonstreren de Seed unit op de Cultivate '14.

"Bij het ontwerp hebben we rekening gehouden met diverse criteria. Een van de belangrijkste is het gebruiksgemak. Het panel is eenvoudig te besturen en de meestvoorkomende oplossingen zijn direct geïntegreerd."

Seed biedt alles wat een teler verwacht van een klimaatcomputer. De omstandigheden in de kas zijn eenvoudig af te lezen: de temperatuur, vochtigheid, PAR, CO2. Een weerstation buiten meet de temperatuur, vochtigheid, windsnelheid en richting en de lichtinval op het schermdoek. Met de computer kan de kas in zones verdeeld worden. De actieve verwarming of koeling is dankzij kleurcoderingen eenvoudig te lezen.




Seed geeft de status van aangesloten apparaten aan en toont in verschillende codes ook waarom de status zo is. Er kan makkelijk en snel genavigeerd worden van de thuispagina naar gedetailleerde schermen met specifieke informatie over een zone of onderwerp. "We hebben de standaardfuncties ingesteld, maar er wel voor gezorgd dat ze makkelijk aangepast kunnen worden. De teler kan bijvoorbeeld makkelijk kiezen welke ventilatoren aan moeten. Met een druk op het scherm zijn ze aan- en uit te schakelen. Het is net zo eenvoudig als een tablet."




De ontwikkelaars wijzen verder op een nieuw systeem voor de schermen. "Dit is een van de belangrijkste punten van Seed. Het is mogelijk een voorgeprogrammeerd schema te volgen, maar men kan ook inspelen op de lichtintensiteit die van de zon afkomt. Telers kunnen zelf de gewenste omstandigheden vaststellen en kiezen of de schermen snel of traag sluiten. Het volgen van het vochtigheid en de totale lichtinval maken het mogelijk om op de specifieke lichtwaarde in te spelen."




Wadswordth vult aan: "Het systeem onthoudt welke gegevens een teler wil zien bij een bepaalde scherminstelling. Als het scherm dicht is ter isolatie, krijg je een gedetailleerd scherm over de temperatuur. Als het schermdoek dicht is tegen de instraling, krijg je een ander scherm. Dit maakt het voor de teler makkelijk om de schermen te besturen."



Volgens Patricia Dean, directeur van Wadsworth, is Seed geschikt voor beginnende en ervaren telers. "De computer is makkelijk te gebruiken maar biedt verfijnde, gedetailleerde informatie. Daarmee kunnen alle telers aan de slag." Het modulaire ontwerp maakt het geschikt voor eenvoudige uitbreiding van het systeem. De computer is geschikt voor memory cards en USB voor toekomstige updates.

For more information:
Wadsworth Control Systems, Inc.
Patricia Dean
patricia.dean@wadsworthcontrols.com
www.wadsworthcontrols.com


Publicatiedatum: