Zwitserland: 'Gemüsekultur Beerstecher' viert 100-jarig jubileum
Naast een kijkje achter de schermen bij de groenteproductie, zal de bezoeker veel informatie krijgen over het onderwerp 'Zwitserse groente'. "Honderd jaar Gemüsekultur Beerstecher betekent 100 jaar moed en pioniersgeest, 100 jaar ondernemerschap en innovatie en 100 jaar familiebedrijf", aldus Thomas Beerstecher. Alles begon in 1914 met een gepacht stuk grond in Zürich. Aan de Gutstrasse in het stadsdeel Albisrieden teelden Jakob en Berta Beerstecher-Merki groenten. Vers geoogst brachten zij het met hond en handkar naar de groentemarkten van Zürich aan de Bahnhofstrasse, de Bürkliplatz en de Gemüsebrücke, waar het werd verkocht. Tegenwoordig, honderd jaar later, is Beerstecher een naamloze vennootschap die in het hoofdseizoen werk biedt aan meer dan 100 medewerkers en die verse en gezonde groenten op meer dan 100 hectare in de regio produceert.