Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatensector Canarische Eilanden ontving 130 miljoen steun in 5 jaar

De tomatensector op de Canarische Eilanden heeft over de afgelopen 5 jaar 130 miljoen euro steun gekregen. Dat liet de Spaanse regering weten in antwoord op vragen uit het congres over het voortbestaan van de tomatensector in de archipel.

Daarnaast gaf de regering aan dat er geen steun gegeven kan worden voor seizoenen uit het verleden, omdat EU-regels dat verbieden. Wel houdt de regering een vinger aan de pols over de gegeven steun, schuldenlast en liquiditeit van de bedrijven. De garantie is gegeven dat om de start van het seizoen te faciliteren het Ministerie van Landbouw de kosten voor bankgaranties volledig zal financieren.

Daarnaast wijst de regering naar een overeenkomst uit 2009 en 2010 om de EU-subsidie onder het POSEI-programma, gericht op de landbouw in de periferie van de Unie, in samenwerking met de Canarische autoriteiten met de helft te verhogen. In 2011 gaf de centrale regering 23 miljoen euro aan de eilandengroep, de lokale regering droeg geen geld bij. Vorig jaar ontving de sector 4 miljoen van de Spaanse regering, de sector wacht nog op de resterende miljoenen van de lokale regering.

bron: Europa Press
Publicatiedatum: