Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gouverneur Alexander Tkachev:

'Ruslands regio Krasnodar kan 50% boycotfruit compenseren'

Tholen - Rusland verwacht weinig hinder te ondervinden van de boycot. Naast de mogelijkheden die nieuwe markten bieden, sprak de Russische premier Medvedev de verwachting uit dat de prijzen voor voedingsmiddelen niet zullen stijgen. De gouverneur van de regio Krasnodar zegt dat zijn regio de helft van het fruitimportvolume kan leveren, melden Russische media.


De Russische premier Medvedev verwacht geen prijsstijgingen door de sancties.

"Natuurlijk mogen de sancties niet nadelig uitpakken voor de Russische bevolking en het mag niet tot prijsstijgingen leiden," zei premier Medvedev. De autoriteiten houden de situatie in de gaten. De gouverneur van Krasnodar, Alexander Tkachev, zei in de media dat 50% van het Russische fruit in zijn regio geteeld wordt. Hij verwacht dat de telers in zijn regio in staat zijn om de helft van het fruit onder de boycot te compenseren.

Of deze verwachtingen uitkomen en realistisch zijn, is moeilijk te voorspellen. Westerse media houden vast aan verwachte prijsstijgingen van voedsel en een toenemende inflatie.

'Royale deals' voor Latijns-Amerika
Aan de importzijde van het verhaal zouden Russische bedrijven 'royale deals' gesloten hebben met partners in Argentinië en Brazilië. In de onderhandelingen zou Rusland gezegd hebben de restricties op bijvoorbeeld kip en vlees uit Latijns-Amerika te versoepelen, waardoor het aantal vleesverpakkers dat aan Rusland mag leveren in één klap zou verdubbelen.

Ook de Chinezen staan te trappelen om de Russische agrarische markt verder te betreden. Vorig jaar exporteerde China voor 2,1 miljard dollar agrarische producten naar Rusland en volgens de berichten zijn de Chinezen in staat dit bedrag te vergroten. China heeft nog veel ruimte om te groeien, niet alleen op agrarisch gebied, maar ook als potentiële investeerder en klant van Russisch gas.