Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Koos Slagter:

"Bloemkoolmarkt opgeleefd, broccoli al weken goed"

Tholen - De bloemkoolprijzen zijn sinds vorige week donderdag opgeleefd naar een prijsniveau rond de euro. De broccoliprijs ligt rond de 90 cent. Koos Slagter van het teelt- en handelsbedrijf Fa. P.N. Slagter uit Andijk ziet de komende weken met vertrouwen tegemoet. "Er is niet overdreven veel aanvoer, de vakanties zijn weer voor bij en het weer is gunstig voor de bloemkool- en broccoliconsumptie."



"De broccoliprijs is de afgelopen weken beter geweest dan de bloemkool. De bloemkoolprijs was de afgelopen drie weken echt minder en er waren ook wat kwaliteitsproblemen. De aanvoer was niet eens zo groot, maar door het warme weer waren de prijzen een stuk lager", vervolgt Koos. "Wij gaan de komende week minder snijden en het zal niet te warm worden. Dus veel bloemkool zal er niet op de markt komen, dus de vooruitzichten voor de komende weken zijn wel gunstig."

Fa. P.N. Slagter voorziet zowel klanten in Nederland en het buitenland als Nederlandse exporteurs. De gevolgen van de Russische boycot op de bloemkool- en broccolimarkt zijn volgens Koos tot dusver beperkt. "In de week dat de grenzen dichtgingen, hadden we via exporteurs twee auto's bloemkool naar Rusland verkocht, maar gelukkig kon er één auto Rusland nog binnen en stond de andere nog klaar voor vertrek, dus konden we die elders verkopen. Momenteel hebben we er niet echt last van. Ik verwacht dat we last krijgen van Rusland als er hier een overschot is. Normaal gaat er dan veel bloemkool naar Polen en Tsjechië. Deze landen exporteren normaal veel naar Rusland en nu niet, dus dat zorgt ervoor dat er genoeg bloemkool in die landen is."

Voor meer informatie:
Fa. P.N. Slagter
Kadijkweg 43
1619 PJ Andijk
T. 06 27 36 20 94
koos.slagter@bloemkool-westfriesland.nl
www.bloemkool-westfriesland.nl