Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rudi Coosemans:

"Vraag en prijzen witloof aangetrokken"

Tholen - Het leek voor sommigen een uitzichtloze situatie, maar sinds vorige week is de vraag naar witloof aangetrokken. Dit vertelt Rudi Coosemans van im- en exportbedrijf Coosemans. "Sinds midden vorige week loopt het allemaal wat soepeler. De vraag is aangetrokken en ook de prijzen zijn beter dan voorheen. Dat kunnen onze telers wel gebruiken", vertelt hij.

Mogelijke toename concurrentie

"De reden van de gestegen prijzen is de aangetrokken vraag in binnen- en buitenland. Wij leveren zelf met name aan Amerika, Canada en Azië." Hij geeft aan blij te zijn niet aan Rusland te leveren. "Op dit moment hebben we nog weinig last van de importboycot. Dat zou natuurlijk wel kunnen komen, aangezien er voor sommigen een markt wegvalt en ze op zoek zijn naar andere. Mogelijk komen er concurrenten bij. Het is afwachten hoe het loopt. Je merkt nu al aan diverse groenten en fruit de prijsdruk als gevolg van het importverbod. De paprika's zijn momenteel weer wat aangetrokken, door een dipje in de aanvoer. Hopelijk houdt het witloof ook een goede prijs vast, voor deze week verwacht ik wel dat de prijzen stevig zullen blijven."

De groep Coosemans is gespecialiseerd in de import en export van AGF, is wereldwijd vertegenwoordigd met name in de Verenigde Staten. Het bedrijf is ook actief in het Belgische Kampenhout. Coosemans is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in het leveren van witloof en andere Europese groenten naar Amerika, Canada en Azië.

Voor meer informatie:
Rudi Coosemans
Coosemans import/export BVBA
Bogaertstraat 12
1910 - Kampenhout - België
+32 -(0)16 65 79 16
www.coosemans.com