Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met busladingen tegelijk

Russen doen nu boodschappen in Finland en Zwitserland

Niet alle Europeanen zuchten onder de Russische boycot. De Finnen en Zwitsers doen er hun voordeel mee. Vooral de Finnen met hun 1300 kilometer lange grens met Rusland lachen in hun vuistje. Immers, de Russen kijken tegen lege schappen in hun supermarkten aan en trekken massaal de grens over om in Finland te kopen wat Poetin hun thuis heeft ontzegd, zo meldt de Telegraaf. Om aan de grote Russische vraag te voldoen, moeten de Finnen zelf nu ook meer voedsel gaan importeren.

Rusland staat het 'shoppen over de grens' toe, zo leert de website van de Russische douane en dat is geen woord te veel gezegd. Met busladingen storten de Russen zich op de supermarkten in het oosten van Finland. Die zijn inmiddels volledig tweetalig. Alle waar wordt zowel in het Fins als in het Russisch aangeprezen.

Ook bij de Zwitsers is de vlag uitgegaan, Zwitserland is geen EU-land, heeft zich neutraal opgesteld (anders dan Noorwegen) en valt derhalve buiten de Russische boycot. Zo bestormen Russische handelaren zuivel- en vleesleveranciers.

Bron: Telegraaf
Publicatiedatum: