Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reactie op protesten telers

Frankrijk scherpt controles importfruit aan

De Franse minister van Landbouw, Stéphane le Foll stelt strengere controles in op groenten en fruit. De verscherpte controles zijn een reactie op de protesten van Franse telers tegen de goedkopere producten uit onder andere Spanje. Volgens de Franse minister is het prijsverschil niet te rechtvaardigen.

Le Foll kondigde na een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de sector aan 'in te grijpen'. Even later liet het departement weten de controles op markten en vrachtwagens aan te scherpen, met name op de afgesproken prijs. Volgens de minister zijn van de 150 gecontroleerde vrachtwagens bij 10 overtredingen gesignaleerd.

De grootste sectororganisaties in Frankrijk, FNSEA, JA en FNPF, klaagden over grote importvolumes groenten en fruit tegen prijzen die de Franse markt schaden. Volgens de organisaties leidt dit tot oneerlijke concurrentie. De Franse producten moeten aan veel hogere sociale eisen en milieunormen voldoen, stellen de organisaties.

Minister Le Foll wil dat Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk gezamenlijk naar de Europese Commissie stappen om de mogelijkheid te onderzoeken producten van de markt te weren die de balans in de markt verstoren.

Daarnaast wijst Le Foll op de campagne die de autoriteiten in juli lanceerden om de consumptie van Franse groenten en fruit te promoten.

Source: Hortoinfo

Publicatiedatum: