Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Amerika exporteerde in 2013 voor 1,3 miljard dollar naar Rusland

"Invoerverbod benadeelt Russische consument meer dan VS-teler"

">Het verbod van Amerikaanse landbouwproducten in Rusland benadeelt de Russische consumenten meer dan de Amerikaanse telers. Micheal Clements vertelt: "Het éénjarig verbod kan hogere prijzen met zich mee brengen voor de Russische consumenten met weinig nadelige gevolgen voor de Amerikaanse landbouw." 

Veronica Nigh, econoom bij American Farm Bureau, zegt: "Rusland stond vorig jaar op nummer 20 van onze exportlijst. In dat jaar heeft Amerika totaal voor zo'n 1,3 miljard dollar naar Rusland geëxporteerd."

Nigh:"Dat is slechts goed voor ongeveer 1 procent van de totale omzet. Op de Russische consument heeft het een grotere invloed. Rusland importeert ongeveer 40 procent van zijn voedsel. We voorspellen tekorten en prijsstijgingen, omdat de VS en de EU de belangrijkste leveranciers voor de Russische markt geweest zijn, want wij bieden een grotere verscheidenheid van voedsel tegen een lagere kostprijs."

Klik hier om het volledige gesprek te lezen of te luisteren naar de radio uitzending bij fb.org

Publicatiedatum: