Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in vergelijking met Europa

Aldi goedkoop? Britse consumenten betalen bijna het dubbele

Ondanks dat Aldi voor onze begrippen uitgegroeid is tot een aanloophaven voor armere gezinnen, betalen consumenten in Groot-Brittannië bijna het dubbele in vergelijking met Europese vestigingen. De retailer heeft met haar geldbesparende aanbod dan wel een steeds groter aandeel in de Britse markt, maar The Mail of Sunday ontdekte dat producten als fruit, vlees en alcohol nog goedkoper zijn bij de Aldi in het buitenland.

Uit een vergelijking met een mandje gemeenschappelijke boodschappen is vastgesteld dat de keten in Duitsland, Spanje en Frankrijk meer biedt voor hetzelfde geld dan in Groot-Brittannië. De mand met als inhoud druiven, melk, kip en wijn kostte € 56,07 bij een winkel in het noordwesten van Londen. 

In de Spaanse badplaats Marbella was de prijs € 28,87, terwijl in Berlijn de boodschappen € 29,20 kosten. In een winkel in Parijs was de rekening € 33,25. Het verschil in prijs is des te verrassender omdat er in Groot-Brittannië geen BTW wordt gerekend op de meeste voedingsmiddelen in tegenstelling tot andere Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk heeft in vergelijking met het vaste land flinke accijns op alcohol. Dit is ook een klap in het gezicht voor de huidige sterke positie van de Britse pond ten opzichte van de euro. 

Dit betekent dat men eigenlijk meer zou moeten krijgen wanneer men met de Britse pond goederen uit het buitenland koopt. Aldi verkoopt zichzelf als koopjesmarkt voor alcoholconsumptie, maar onderzoek wijst uit dat Europese winkels veel betere deals bieden op wijn, bier en sterke drank. 

Tony Baines, algemeen directeur bij Aldi: "Het verschil in de supermarktprijzen is niet bepalend voor Aldi. Wij bieden onze klanten de beste kwaliteit tegen de meest concurrerende prijs. Consumenten weten dat we de beste waarde bieden in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de prijs niet verslagen wordt. Wanneer men bij Aldi koopt kan er 30 tot 50 procent bespaard worden op de wekelijkse boodschappen in vergelijking met de prijzen in andere Britse supermarkten." 

bron: dailymail.co.uk
Publicatiedatum: