Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Singapores eerste overdekte kwekerij

Panasonic Factory Solutions Asia Pacific kondigde deze week zijn pilot voor de levering van lokaal geteelde groenten aan het Japanse restaurant Ootoya. De premium Japanse gewassen, waaronder mini rode radijs, rode sla en mizuna, worden geteeld in de eerste overdekte kwekerij met gecontroleerde omstandigheden van het land. In Singapore, waar grond schaars is en slechts 8% van de groenten lokaal geteeld wordt, probeert Panasonic de eerste stappen naar zelfvoorziening in bladgroenten te zetten. Het bedrijf heeft als doel zijn bijdrage aan de lokale productie nog voor maart 2017 (fiscale jaar 2016) op te schroeven van de huidige 0,015% naar 5%.

Hideki Baba van Panasonic zegt: "De combinatie van de technologische expertise en kennis over productie zorgt ervoor dat de Japanse bladgroenten kunnen groeien onder optimale omstandigheden, waarin temperatuur, vochtigheid en CO2-niveaus worden gecontroleerd, zodat de productie het hele jaar door een stabiele kwaliteit heeft. De teelt is gewasbeschermingsmiddelenvrij en voldoet aan de veiligheidsnormen van AVA. Ook is onze kwekerij HACCP gecertificeerd."



Op de 248 overdekte vierkante meters worden momenteel 10 soorten groenten geteeld: groene en rode bladsla, mizuna, mini rode en witte radijs, rucola, basilicum,  munt, wilde peterselie en babyspinazie. De huidige productiecapaciteit ligt rond de 3,6 ton per jaar. De binnenlandse productie zal consumenten, die de Japanse groenten normaal tegen een hoge importprijs kopen, behoorlijk wat geld besparen.

Panasonic investeert in onderzoek en ontwikkelingen om de oogst te versnellen, bijvoorbeeld door verticale teelt, het verkorten van 35 naar 28 dagen, het verbeteren van productiviteit en het uitbreiden van het assortiment. In maart 2017 wil Panasonic meer dan 30 soorten groenten telen.

Dit jaar zal Panasonic beoordelen in hoeverre er op de markt vraag is naar uitbreiding van de activiteiten naar restaurants en supermarkten. Op dit moment levert het bedrijf maandelijks gemiddeld 0,3 ton groenten aan de drie Ootoya vestigingen in Singapore. Panasonic wil deze hoeveelheid de komende twee jaar verdubbelen en ook de levering van andere soorten Japanse groenten, die niet lokaal geteeld worden, verzorgen. 
Publicatiedatum: