Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Annemiek van Zeijl: "Sugar snaps in Scandinavië hot item in zomer"

Peulvruchtencategorie in West-Europa volop in ontwikkeling

In de zomer wordt vaak lekker licht en luchtig gegeten, salades en rauwkost staan regelmatig op het menu. Consumenten denken daarbij niet direct aan peulvruchten, zoals sugarsnaps. "In Scandinavië zijn sugarsnaps ook in de zomer een hot item, daar worden ze al sinds jaar en dag rauw als snack gegeten en veel in salades verwerkt", vertelt Annemiek van Zeijl van FV Seleqt.
 
"Ook hier passen peulvruchten perfect in een gezond menu. Ze zitten namelijk vol vezels, ijzer, magnesium en allerlei vitamines. Daarnaast sluiten ze mooi aan bij de 'raw' trend waar onbewerkt en ongekookt voedsel de regel is. In West-Europa is deze productcategorie volop in ontwikkeling. Op dit moment is Engeland het belangrijkste afzetgebied en ook de Bimi ligt daar standaard bij alle retailers in het schap naast de broccoli. Daarnaast ontstaat vanuit Duitsland steeds meer vraag. Nederland is sterk opkomend maar hier liggen nog volop kansen voor groei", vervolgt Annemiek.


 
Meer informatie staat op de vernieuwde website van FV Seleqt (www.fvseleqt.nl). Hier vind je alle informatie over het assortiment peulvruchten aangevuld met een brede range kruiden, pepers en Bimi. Verder meer informatie over de Fair Trade-gecertificeerde farms in Kenia. Hier heeft FV Seleqt alles in eigen hand: van de ontwikkeling van nieuwe rassen (in samenwerking met Sakata), de teelt volgens de strengste kwaliteitsnormen, dagelijkse interne controle, het transport, tot aan de levering aan de klant aan toe.
 
"Daarnaast werken we alleen met zorgvuldig geselecteerde vaste partners in Zimbabwe, Tanzania en Guatemala die aan dezelfde kwaliteitseisen kunnen voldoen. Zo kunnen we de benodigde continuïteit in beschikbaarheid en kwaliteit garanderen. Verder zijn we volop bezig met de ontwikkeling van ons eigen merk Sosana en krijgen de producten van FV SeleQt binnenkort een nieuw jasje", besluit Annemiek.


Voor meer informatie:
FV SeleQt
Tel: +31 174 214 500
info@fvseleqt.nl
twitter.com/FVSeleQt


 
Publicatiedatum: