Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tummers:

Drijvende delenscheider met waterrecirculatie

Na de ervaring in wisselende omstandigheden waarin Tummers gevraagd wordt om waslijnen te plaatsen, is duidelijk gebleken dat iedere fabriek, land, gebied, seizoen andere omstandigheden met zich meebrengt. Capaciteit, vervuiling en in wat voor hoedanigheid de aardappelen worden aangevoerd bij onze klanten is elke keer weer anders. Door een continu verbeter programma binnen Tummers worden de wassers al jaren doorontwikkeld om met al deze omstandigheden overweg te kunnen. Het afgelopen jaar is er een nieuwe stap binnen onze waslijn bijgekomen: Drijvende en vreemde delen verwijderen.


De foto's geven een beeld wat aan wat je zoal tegen kunt komen bij aanvoer van aardappelen. Deze materialen zijn ook daadwerkelijk gescheiden door de drijvende delen scheider.

Ieder vreemd deel heeft zijn bijzondere en specifieke eigenschappen op het moment dat dit meekomt met een aardappel aanvoer stroom. Wanneer dit vreemd materiaal in de proceslijn komt, zorgt dit voor ongewenste productie stops, vervuiling en risico op voedselveiligheid. Door intensief onderzoek en overleg met onze klanten over de bestaande technieken heeft Tummers besloten een nieuw type drijvende / vreemde delen scheider te ontwerpen en te bouwen, de Actieve Drijvende Delen Scheider (ADDS). Deze ADDS is recentelijk geplaatst in een 50 ton per uur waslijn en onze doelstelling om bijna 100% te verwijderen is na meting geslaagd!
 

Drijvende delenscheider met waterrecirculatie.
 
www.tummers.nl
Publicatiedatum: