Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sealpac-machines compleet servo gestuurd

Sealpac Schalensluitmachines heeft nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de keuze van de machines. Bestond het machineparkt al uit Sealpac Mini, A4, A5, A6, A7, A8 en A10 en ook nog vanaf de Sealpac® A5 de keuze om deze in enkel of dubbelbaans te leveren. Men heeft vanf de Sealpac A6 tevens de mogelijkheid te opteren voor het servo gestuurd hefsysteem in plaats van het standaard pneumatisch hefsysteem.

Men heeft vanaf de Sealpac A6 tevens de mogelijkheid te opteren voor het servo gestuurd hefsysteem in plaats van het standaard pneumatisch hefsysteem.



Gouden Noot

Naast deze ontwikkeling is Sealpac/Ultrapak BV als finalist genomineerd voor de Gouden Noot. Een prestigieuze prijs voor het brengen van in dit geval een nieuwe verpakkingsmethodiek waarbij het accent ligt op een langere houdbaarheid. Hierdoor is er beduidend minder derving en dat is voor het milieu sterk minder belastend. Het betreft hier Tenderpac-verpakking. Een verpakking waarbij het vocht wat het product zelf vrij geeft, wordt opgevangen in een speciale stick. Product ligt niet meer in haar eigen vocht en derhalve wordt bacterie groei tot een minimum beperkt en treedt er een beduidende langere houdbaarheid op.
 


Easylid
Een samenwerking van Sealpac, Naber Plastic en Ultrapak leidde tot het systeem Easylid, waarbij het deksel van hersluitbare verpakkingen wordt vervangen door het easylid systeem. Geen deksel maar wel een zelfde hersluitbaarheid. Minder verpakkingsmateriaal (-30%), geen dekselautomaat meer nodig, beduidend minder kosten en natuurlijk ook sterk minder belastend voor ons milieu. Groot voordeel van alle hier genoemde verpakkingsvormen en de overige mogelijkheden is dat dit op één en dezelfde Sealpac machine, zonder dat klanten weer moeten investeren in nieuwe machines, mogelijk is.

Voor meer informatie:
Peter Roorda
Ultrapak bv
 
Publicatiedatum: