Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: rabarberseizoen van 2014 ging vroeg van start

Het rabarberseizoen van 2014 in Duitsland was in meerdere opzichten bijzonder, meldt de Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI). Na een vroege seizoensstart ontwikkelde de oogsthoeveelheid zich niet zoals in andere jaren. Dat leidde tot een ongebruikelijk prijsverloop, terughoudendheid van de levensmiddelenhandel bij aanbiedingsacties en tot een massale afname van de rabarberaankopen van de privéhuishoudens.

Tot in week 10 kon het aanvankelijke prijsniveau van 370 euro per 100 kg grotendeels vast worden gehouden. Vanaf week 11 zorgde het stijgende aanbod vervolgens voor het begin van een flinke prijsdaling. In week 18, en daarmee begin mei, bereikte de gemiddelde groothandelsprijs de laagste stand van het seizoen met 102,05 euro per 100 kg. Daarmee werd de laagste prijs van het afgelopen jaar met bijna 20 euro per 100 kg overtroffen.
Publicatiedatum: