Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jan Pollier: "Meer dan anders Belgische producten privilegiëren"

Carrefour in gesprek met telers en veilingen

Tholen - Naar aanleiding van de Russische importstop nemen ook retailers actie door extra te focussen op lokale producten. Er wordt hard gewerkt om de lokale telers te steunen. Jan Pollier van Carrefour vertelt: "Al onze klanten zijn op de hoogte van de moeilijkheden waarmee onze groenten- en vooral fruitsector de komende maanden zullen te kampen hebben en is er meer vraag naar Belgisch hardfruit."

Seizoen nog niet in volle gang

"Het seizoen is echter nog niet ten volle van start gegaan wat niet helemaal wordt meegegeven in de berichtgeving van de verschillende media, wat er voor kan zorgen dat de momentum zal voorbij zijn wanneer alle soorten met hun respectievelijke volumes beschikbaar zijn. Voor wat betreft de huidige verkoop, verkopen wij sinds vorige week de Corina peren die inderdaad goed de deur uitgaan. De vergelijking met vorig jaar is echter moeilijk te maken gezien we toen niet zo vroeg begonnen zijn.".



Gesprekken
"Om de sector te ondersteunen, voorzien wij als Carrefour België een nog breder assortiment hardfruit en concrete acties om meer volume te kunnen afnemen. In het kader hiervan zijn er gesprekken gepland met de betrokken veilingen en producenten. Voor wat betreft de consumentenprijzen vermoeden we dat de huidige deflatie langer zal aanhouden door de Russische beslissing voor een aantal product-families. Hoe dan ook zullen wij nog meer dan anders de Belgische producten privilegiëren", besluit hij.

Peerfies

Vorige week begonnen de Belgen een actie om hun perentelers te steunen. De
Belgen roepen landgenoten op meer Belgische peren te eten. Op internet, zoals op Twitter, verschijnen steeds meer zogenoemde peerfies. Elke Belg zou een jaar lang ongeveer één peer per week extra moeten eten om het verlies van de Russische export te compenseren.

www.carrefour.eu