Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
nieuwe meeting op 19 september

Quafety wetenschappers delen onderzoeksresultaten op tacler

Wetenschappers van het EU-project Quafety zijn actief geweest op tacler om een aantal onderwerpen te bespreken, die worden bestudeerd binnen het project. (lees hier)

Tijdens de online bijeenkomst van 25 juli werden de wetenschappers van de Universiteit van Cardiff (Verenigd Koninkrijk), Dr Hilary Rogersand Natasha Spadafora en Matthew Bates voor Markes International, geïnterviewd over 'hoe vluchtige stoffen te gebruiken om de kwaliteit en houdbaarheid van vers gesneden producten te beoordelen.'
 
Beoordeling kwaliteit en veiligheid
Het doel van het Quafety-project is het ontwikkelen van een eenvoudig te gebruiken systeem voor de beoordeling van de kwaliteit en veiligheid van producten. Binnen enkele dagen krijgt je dan informatie binnen over relatieve kwaliteit van het product of markers van mogelijke besmetting met pathogenen.
 
Matthew Bates: "Markes International is verantwoordelijk voor het verstrekken van de technische oplossing aan de Universiteit van Cardiff om de techniek mogelijk te maken voor de detectie van VOC's (Volatile Organic Compounds), die samen de geur van groenten en fruit vormen". Natasha Spadafora vulde aan dat zij VOC's hebben geanalyseerd met behulp diverse technieken waaronder: 1) thermische desorptie (TD), een bemonstering en injectietechniek, 2) gaschromatografie (GC), een scheidingstechniek van verbindingen en 3) massaspectrometrie (MS), een detectietechniek voor verbindingen. Matthew Bates legde uit: "De combinatie van TD, GC en MS geeft u een mooie tool voor de kwantitatieve en kwalitatieve analyse van de verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de geur."
 
Rucola en meloen
De wetenschappers die werken aan rucola en meloen hebben geconstateerd dat het verwerken, de temperatuur bij opslag en microbieel bederf de belangrijkste factoren zijn die het niveau en de samenstelling van de VOC-profielen bepalen. Hilary Rogers heeft gezegd dat het hele geurboeket van een product bestaat uit honderden stoffen: "We gaan nu over tot het identificeren van kleine aantallen van verbindingen, die voldoende zijn om onderscheid te maken tussen wat de verschillende staten van het geoogste materiaal zijn. In sommige gevallen kunnen wij ongeveer 6 verbindingen identificeren die een diagnose vormen voor opslagtijd en opslagtemperatuur. De belangrijkste klassen van verbindingen, gevonden in de rucola, zijn aldehyden en isothiocyanaten, terwijl het in meloen esters, ketonen en alcoholen zijn."
 
Hilary Rogers heeft uitgelegd wat de verschillen zijn tussen rucola en meloen: "Meloen is zeer gevoelig voor veranderingen in temperatuur en we hebben het effect onderzocht van de snijgrootte op meloen, waaruit blijkt dat VOC's toenemen bij een verhoogde schade aan het weefsel. Terwijl rucola-bladeren een veel kleiner aantal VOC's produceren op lagere niveaus en dus moeilijker zijn om mee te werken."
 
Je kunt de volledige versie van het interview en van de open discussie vinden door te registreren op www.tacler.com en een bezoek te brengen aan de Quafety sectie. Quafety is een project met betrekking tot kwaliteit en veiligheid van vers gesneden producten, gecoördineerd door professor Giancarlo Colelli an de Universiteit van Foggia. Het project omvat 14 partners waarvan 6 universiteiten, 2 onderzoeksinstellingen en 6 bedrijven, waaronder Freshplaza: de partner voor de verspreiding van informatie en resultaten.
 
Op 19 september om 2.00 uur (GMT + 2, Rome Time) is de volgende meeting op Tacler met Quafety wetenschappers van de Universiteit van Athene, waar Dr Eleftherios Drosinos en Dr Periklis Tzamalis zullen spreken over 'Kwaliteit en voedselveiligheid managementsystemen en vrijwillige certificeringsregelingen'.

Verdere informatie:
www.quafety.eu
www.freshplaza.com/sector/109/quafety
www.tacler.com

Contact:
Dr Hilary Rogers
Email: RogersHJ@cardiff.ac.uk
Publicatiedatum: