Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse producenten richten zich op komkommerteelt

In de Pyrénées-Orientales is er in de afgelopen jaren eenmeer interesse voor komkommers ontstaan. Er is zo'n 40 hectare productie in hetdepartement, waarvan alleen al 15 ha bij de groep Saveur des Clos-Plaine du Roussillon.

"Wij produceren 4.000 ton op 22-25 ha,afhankelijk van het jaar'', legt Fabienne Lamy, technisch manager van de organisatieuit. Op Christian Pomes farm waar hij 1,5 ha kassen en 4000 m2 aardbeientunnelsheeft, teelt hij komkommers in oude kassenuit 1980. Andere producenten gebruiken komkommers om te rouleren met sla inniet verwarmde kappen in de buitenlucht. Sommige hebben sla zelfsvolledig vervangen door komkommers, met name de slamixen zijn minderwinstgevend voor de producenten.

Publicatiedatum: