Mededelingen

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

winnaar Ambassadeursprijs 2014

Van der Knaap zet Sri Lankaanse zakenpartner in het zonnetje

Op dinsdag 15 juli heeft Ron van der Knaap, eigenaar van de van der Knaap Groep uit Kwintsheul, de directeur en de medewerkers van zijn Sri Lankaanse dochteronderneming Growrite Substrates in het zonnetje gezet tijdens een groot zakendiner in het Sri Lankaanse Kingsbury Hotel. De kokosproducent Growrite Substrates in Sri Lanka, won in januari de Ambassadeursprijs 2014. Minister Ploumen reikte de prijs uit tijdens de Ambassadeursconferentie. De Ambassadeursprijs is bedoeld om internationaal ondernemen te bevorderen en te laten zien hoe Nederlandse ambassades en consulaten daarbij kunnen helpen. De prijs dient ook om andere MKB-ers te inspireren actief te worden op buitenlandse markten.


Ron van der Knaap met Dinesh Fernando, de managing director van Growrite.

Voor de prijs hebben Nederlandse ambassades en consulaten-generaal kandidaten voorgedragen. Daaruit zijn drie bedrijven genomineerd voor de finale. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van MKB Nederland, Rabobank en van het ministerie van Buitenlandse Zaken selecteerde Van der Knaap / Growrite als uiteindelijke winnaar. Volgens de jury is Van der Knaap een innovatieve onderneming die met doorzettingsvermogen een nieuwe markt voor kokosproducten heeft weten te ontwikkelen. De boeren die in Sri Lanka voor Van der Knaap werken, leveren eindproducten in plaats van alleen ruwe materialen waardoor hun inkomen fors is gestegen. Het loon en de trainingen die Van der Knaap zijn werknemers biedt is bovengemiddeld. Bovendien zet Van der Knaap zich actief in voor de gemeenschap via de bouw van scholen, waterputten en huisvesting voor kansarmen.


Ron van der Knaap en op de achtergrond zijn directeur Substraat Productie Gerard van Dieën te midden van managers van Growrite.


Omdat de Ambassadeursprijs mede de verdienste is van de Sri Lankaanse partner, organiseerde de Nederlandse Ambassade in Colombo een groot netwerkdiner voor Growrite met sponsoring van de Rabobank. Feitelijk was dit het te verzilveren deel van de Ambassadeursprijs. Van der Knaap en Growrite konden hun zakenpartners en vertegenwoordigers van de overheid uitnodigen, waaronder drie betrokken ministers, maar ook een afvaardiging van hun medewerkers. Tijdens dat diner was ook uitgebreid aandacht voor het aspect duurzaam en sociaal verantwoordelijk ondernemen dat bij Van der Knaap hoog in het vaandel staat. Dit netwerkdiner werd gecombineerd met het bezoek van een handelsmissie uit Nederland die van 14 tot en met 16 juli in Sri Lanka was. Onder leiding van Vice-Minister voor Buitenlandse Handel, Simon Smits, verkende een groep ondernemingen uit de topsectoren Water en Health & Life Sciences de ondernemingsmogelijkheden op Sri Lanka.


Topfunctionaris Simon Smits van Buitenlandse Zaken, Minister A.P. Jagath Pushpakumara, Ambassadeur Louis Piët met achter hem Ron van der Knaap te midden van de roodgedaste managers van het Nederlands/Sri Lankaanse bedrijf Growrite.

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:

Reacties:


Zeer indrukwekkend, reden te meer uw contacten aan te wenden iets meer voor dit mooie eiland te doen/terug te doen. Net terug van 16 dagen geweldige reis door Sri Lanka.
Zoek contact voor mogelijke samenwerking en voor de bevolking iets te betekenen op het gebied van Waterhuishouding/watermanagent, Landbouw en Verkeer en vervoer met name op het gebied van Verkeersveiligheid, jaarlijks rond de3000 doden in het verkeer is onacceptabel. Daar kunnen wij zeker iets in verbeteren. Ayobowan, Namaste
Bhola Balgobind, Lelystad - 2017/12/01 11:16:49.000


Graag spoedig contact
Bhola Balgobind, Lelystad - 2017/12/01 11:18:31.000© GroentenNieuws.nl 2018