Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
van Stichting Op Goede Gronden

ArndJan van Wijk Zeeuwse Held van de Smaak 2014

ArndJan van Wijk van de Stichting op Goede Gronden met het Walchers Kogelboontje mag zich de Zeeuwse Held van de Smaak 2014 noemen. ArndJan van Wijk doet nu als Zeeuwse Held mee met de landelijke verkiezing Held van de Smaak tijdens de Week van de Smaak van 27 september t/m 5 oktober.

Jurylid Teus Slagboom maakte woensdagmiddag tijdens een bijeenkomst in Veere de uitslag van de verkiezing bekend. "Het was erg moeilijk te kiezen voor de jury, eigenlijk zijn alle drie kandidaten echte Helden van de Smaak, allemaal zeer bevlogen mensen en organisaties die in hoge mate een bijdrage leveren aan de waarden van de Week van de Smaak: ambachtelijk, natuurzuiver, duurzaam en streekgebonden en natuurlijk smaakvol." Maar omdat er toch maar een winnaar kon zijn koos de jury voor de Stichting Op Goede Gronden met het Walchers Kogelboontje. Naast de Stichting Op Goede Gronden uit Veere waren de Bruine Bonen Telersvereniging Biervliet en omstreken en chefkok Hans Everse Cleijenborch CulinR uit Colijnsplaat genomineerd.

Het thema van dit jaar is bonen en peulvruchten. Volgens Slagboom was het vooral de pioniersgeest van de Stichting die de jury zeer aansprak. "Innovatief Pionieren vanuit in het verleden!!" Lovend was de jury ook over de grote mate van professionaliteit waarmee de stichting op duurzame wijze oude landbouwgewassen en rassen terugteelt. "De stichting heeft na een speurtocht onder de Zeeuwse liefhebbers, met geschonken zaaigoed en zaaigoed uit de genenbanken proefvelden en kleine perceeltjes ingericht en zo het Walchers Kogelboontje weer teruggeteeld. Ja, dat is heldhaftig werk!!!"

De Zeeuwse Held van de Smaak verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Lekker Regionaal Product. Coördinator Sabine Verburg gaf aan blij te zijn met het thema van dit jaar: bonen en peulvruchten , volgens haar Zeeuwse streekproducten die meer aandacht verdienen. Tijdens de bijeenkomst werden dan ook gelijk afspraken gemaakt met de kandidaten om aan de slag te gaan voor erkenning als Zeker Zeeuws Streekproduct voor de Zeeuwsvlaamse bruine bonen en het Walchers Kogelboontje , en Bevelandse chefkok Hans Everse heeft natuurlijk al een recept klaarliggen voor deze (h)eerlijke producten van het Zeeuwse land.
Publicatiedatum: